ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
IDEAL
AFTER SUMMER SALE: laagste prijsgarantie op alle reizen!
By TravelXL
040-284 76 00
September

Waar op vakantie in september? De beste bestemmingen

Geschreven door alfareizen

Waar op vakantie in september? De topbestemmingen
September is een perfecte maand voor vakantie. De zon schijnt nog volop en de temperatuur blijft heerlijk. Bovendien is het hoogseizoen voorbij, wat betekent dat je in alle rust van prachtige vakantiebestemmingen kunt genieten. Daarnaast zijn de prijzen vaak aantrekkelijker, zowel voor het boeken van je reis als voor de uitgaven ter plaatse. Maar waar kun je het beste naartoe in september? 

We hebben het voor je uitgezocht. Dit zijn de beste vakantiebestemmingen voor september:

 

De Canarische Eilanden
Deze Spaanse eilanden zijn al jaren populair. Zelfs in de winter kun je hier van de zon genieten, en in september helemaal. Dit komt doordat het klimaat van de Canarische Eilanden tot de beste ter wereld behoort. Naast zonzekerheid hebben de eilanden veel te bieden: prachtige natuur, levendige badplaatsen, authentieke bergdorpjes, en een heerlijke keuken.

 

Spanje
In september is het nog steeds lekker warm aan de Spaanse costa’s met temperaturen boven de 25 °C. Het is ook rustiger, ideaal om mooie badplaatsen te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Tossa de Mar, een badplaats met middeleeuwse stadsmuren en een fijn zandstrand. Aan de Costa del Sol vind je ook prachtige badplaatsen zoals Nerja, een stadje met een rijke geschiedenis en mooie rotsachtige baaien. Een verblijf hier kun je goed combineren met een bezoek aan het bruisende Málaga. Spanje biedt eindeloos veel mogelijkheden voor een geslaagde vakantie in september.

 

Turkije
Langs de Turkse kust blijft het zomerse weer in september, met temperaturen rond de 30 °C. Dit maakt Turkije perfect voor een zonvakantie. Geniet van luxe resorts, duik in het zwembad en proef de heerlijke gerechten. Vergeet niet om het land te verkennen, want Turkije heeft een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Bezoek bijvoorbeeld de oude stad Efeze of de Blue Lagoon van Ölüdeniz.

 

Griekenland
Griekenland biedt in september fantastisch weer, ideaal om te zwemmen en de vele mythes en bezienswaardigheden te ontdekken. Het is rustiger qua toerisme, waardoor de verhalen en de schoonheid van het land nog beter tot hun recht komen. Geniet van de prachtige stranden, pittoreske bergdorpjes, en de heerlijke Griekse keuken.

 

Kroatië
September is het perfecte moment om Kroatië te bezoeken. Het land komt volledig tot zijn recht als het hoogseizoen voorbij is. Bij populaire plekken zoals de Plitvicemeren is het rustiger, en met temperaturen rond de 25 °C kun je optimaal genieten van de prachtige kust, stranden, en Romeinse havensteden.

 

De Algarve, Portugal
De Algarve in Portugal is een schitterende bestemming voor een zonvakantie in september. De ruige kust met diepe kliffen en goudgele stranden zijn ideaal voor een ontspannen vakantie. De temperaturen rond de 25 °C maken het perfect om de pittoreske kustdorpjes en levendige badplaatsen te verkennen.

 

Egypte
In Egypte hoef je je geen zorgen te maken over het weer; het is er altijd warm en droog. In september loopt de temperatuur nog op tot boven de 30 °C. Dit is ideaal voor een vakantie vol zon, zee, en avontuur. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee, verken de woestijn per jeep of quad, en bezoek de wereldberoemde piramides.

 

De ABC-eilanden
De ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, en Curaçao) bieden prachtige stranden en kristalhelder water, perfect voor een ontspannen vakantie. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 30 °C, waardoor september een geweldige tijd is om deze Caribische paradijzen te ontdekken.

 

Cyprus
September is de beste tijd om Cyprus te bezoeken. Met temperaturen rond de 30 °C en volop zon is het weer nog net zo mooi als in juli en augustus, maar met de voordelen van het laagseizoen. Verken de rijke geschiedenis en cultuur, of relax op de vele stranden.

 

Waar ga jij naartoe in september?
In september zijn er nog genoeg zonnige bestemmingen met de voordelen van het laagseizoen. Waar kies jij voor? Je perfecte vakantie in september vind je op Alfareizen.nl!

Copyright © Alfa reizen 2024 | Inloggen