ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
IDEAL
Beste prijsgarantie & geen boekingskosten online
TravelXL Reisbureau
040-284 76 00

Algemene Voorwaarden


Algemene voorwaarden

ANVR SGR SGRZ Calamity

 

ANVR ANVR - Reizigersvoorwaarden

Alfa Reizen (KvK 83490868) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR Reisvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. 

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) en overige ANVR-informatie. 

 

De door Alfa Reizen Samengestelde reis

Heeft Alfa Reizen speciaal voor jou een reis (maatwerk) samengesteld dan raden wij je aan de van toepassing zijnde voorwaarden goed door te nemen. Zowel de aanbetalingskosten als annuleringskosten zijn bij een samengestelde reis afwijkend. Deze voorwaarden zijn een aanvulling op de volgende voorwaarden die van toepassing kunnen zijn op jouw boeking:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Algemene vervoersvoorwaarden
 • Voorwaarden van de betreffende dienstverlener (reisorganisatie/verhuurmaatschappij etc.)

Alfa Reizen is aangesloten bij de erkende brancheorganisaties ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. 

Alfa Reizen aanbetalings & annuleringskosten

Aanbetaling 30-35% van de reissom( m.u.v. vliegticket only, hiervoor gelden andere betalingsvoorwaarden; meestal 100% bij boeking)

Annuleringskosten

* Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35% van de reissom; 

* Bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom; 

* Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom; 

* Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom; 

* Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 80% van de reissom; 

* Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de 2e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 90% van de reissom; 

* Bij annulering vanaf de 2e kalenderdag (inclusief) of later: de volledige reissom. 

 

^ Onder reissom wordt in dit kader verstaan de kosten van alle bevestigde reisonderdelen, inclusief de kosten van de vliegtickets, die namens de reiziger door het reisbureau of namens de organisator zijn geboekt,  inclusief 100% van de reserverings-en administratiekosten, verzekeringspremies en bijdrage SGR en Calamiteitenfonds. 

* Uitzonderingen op het aan te betalen bedrag & annuleringskosten zijn per dienstverlener mogelijk en toegestaan. De exacte percentages vindt u op de bevestiging van uw reis.

 

Klik hier voor alle details betreffende Pakketreizen en Samengestelde Reizen. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Alfa Reizen (KvK 83490868) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Eigen bijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 betaalt iedere consument die een reis boekt bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie €5,- per persoon per boeking. Jarenlang was garantie op uw geboekte vakantie gratis, maar ook na de coronacrisis moet het garantiefonds er voor u zijn, zodat u onbezorgd op reis kunt gaan

Calamiteitenfonds Calamiteitenfonds

Alfa Reizen (KvK 83490868) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen en die zelfstandig reizen samenstellen, zijn lid van het Calamiteitenfonds.De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

 • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
 • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis

Voor de geboekte reizen die onder dit Calamiteitenfonds vallen wordt op de boekingsbevestiging een aparte bijdrage doorbelast. De bijdrage van de heffing voor het Calamiteitenfonds bedraagt € 2,50 per boeking tot een maximum van 9 personen. 

 

Better holidays Better holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding kindersekstoerisme

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children- ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl ook als dit begaan is in het buitenland! Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij de reisleiding beschikbaar.

 

Meer info en details?

Je kunt hier klikken voor de algemene ANVR-Reizigersvoorwaarden . Het is voor jou als klant ook van belang te weten welke reisorganisator verantwoordelijk is voor uitvoering van de reis. Je kunt dan, via deze hyperlink kennis nemen van de voorwaarden van de reisorganisaties door de naam van de juiste touroperator aan te klikken. Bij het maken van een boeking gaan wij er van uit dat je hiervan goed kennis hebt genomen van deze voorwaarden en je deze hierbij door ondertekening of aanvinken op de website of op je boekingsformulier hebt geaccepteerd.

Boek je een in het buitenland gevestigde reisorganisatie dan zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden mogelijk NIET van toepassing. Vraag hiernaar bij het boekingskantoor.

Alle informatie en voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien je in bezit bent van de Nederlandse nationaliteit.

 

Voorwaarden laagste prijsgarantie


Om aanspraak te maken op deze garantie, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Het moet een volledig verzorgde vakantie zijn, oftewel een pakketreis. Een vakantie die je zelf hebt samengesteld met losse tickets en/of apart geboekte accommodatie komt niet in aanmerking.
 • De vakantie moet exact hetzelfde zijn qua details:
  • Vertrek en aankomst vanaf dezelfde luchthaven.
  • Dezelfde vertrek- en aankomstdatum en tijd.
  • Hetzelfde type kamer in hetzelfde hotel, met dezelfde voorzieningen en onder dezelfde boekingsvoorwaarden.
 • De prijs van het gevonden aanbod elders moet de reguliere basis- of brochureprijs zijn en beschikbaar zijn, het mag geen aanbieding zijn.
 • Zodra de totale reissom is betaald, vervalt het recht op de laagsteprijsgarantie.
 • Het alternatieve aanbod van een andere aanbieder moet onder dezelfde voorwaarden boekbaar zijn (ANVR en SGR). De garantie geldt niet voor aanbiedingen van buitenlandse aanbieders.
 • De laagsteprijsgarantie kan slechts eenmaal worden toegepast per boeking.
 • De garantie is niet van toepassing op losse vliegtickets, rondreizen, maatwerkreizen of cruisevakanties.
 • Bij goedkeuring van de laagsteprijsgarantie wordt de boeking onmiddellijk definitief. Je kunt geen optie meer nemen voor deze reservering.
 • Na goedkeuring van de laagsteprijsgarantie is het niet meer mogelijk om andere kortingen toe te passen.

 

ANVR Zakelijke voorwaarden

De ANVR zakelijke voorwaarden gelden voor alle diensten die de reisonderneming op basis van een raamovereenkomst verleent op het gebied van reizen. Dat kan gaan om het op geregelde basis faciliteren van vervoerbewijzen (tickets voor luchtvaartmaatschappijen), maar ook op diensten op het gebied van het faciliteren van overnachtingen of overige diensten op het gebied van reizen. Omdat de reisonderneming deze diensten aanbiedt en verricht op zakelijke basis en op basis van een raamovereenkomst, zijn de bepalingen van Titel 7A van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek (pakketreizen en gekoppeld reisarrangement) niet op de rechtsverhouding tussen de reisonderneming en de zakelijke opdrachtgever van toepassing maar wordt uitsluitend beheerst door onderhavige voorwaarden.  Klik hier voor de details.

 

Andere voorwaarden

Touroperator voorwaarden

Airlines Vervoer- en bagage voorwaarden

Nationaal recht

Basisrechten pakketreis

 

Noodnummer bij Calamiteiten of noodhulp: TravelXL Alarmservice

Heb je een noodgeval of persoonlijk probleem en een Allianz verzekering geboekt en een verzekeringsbevestiging op je boekingsformulier? Neem dan in noodgevallen met het gepubliceerde telefoonnummer contact. Voor contact na sluitingstijden en in het weekend en bij onbereikbaarheid van de vestiging, biedt TravelXL en alle aangesloten TravelXL Travelcenters een 24/7 Alarmservice voor echte noodgevallen, dus niet voor eventuele klachten!  Het nummer wordt professioneel afgehandeld door medewerkers van Allianz Global Assistance, die samen 70 talen spreken en met eigen vestigingen op vijf continenten aanwezig zijn, in 34 landen.

Het telefoonnummer van deze TravelXL Alarmservice (Alarm/Noodnummer uitsluitend voor alarm en noodgevallen) van de TravelXL Groep is:

+31 20 5929763

 

Copyright 2023

Alle foto's, beelden, teksten zoals op deze website opgenomen en gepubliceerd zijn beschermd op basis van internationale auteursrechten. Foto's, teksten en anderszins mogen derhalve nimmer en op geen enkele voorwaarde anders dan zonder de nadrukkelijke en schriftelijke  toestemming van TravelXL, de eigenaar/ auteur/fotograaf en reclamebureau, worden gebruikt en vermenigvuldigd. Alle rechten zijn derhalve voorbehouden. 

 

Kamer van Koophandel

Alpha Travels b.v. is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 83490868. Adres: Corridor 21, 5554 HL Valkenswaard. T: 0651148187. E: alfa@travelxl.nl

Alpha Travels B.V. BTW nummer: NL 8628.94.578.B.01

 

Disclaimer website

Je bezoekt deze website vrijwillig en op eigen initiatief zodat je zelfstandig een selectie kunt maken en je deze direct online kan boeken, indien de website dit aangeeft. Alfa Reizen besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Alfa Reizen alsmede de reisorganisaties, hotels, autoverhuurbedrijven, cruiserederijen, luchtvaartmaatschappijen, links met derden en andere toeleveranciers zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen. Bovendien kunnen aan alle producten extra en beperkende voorwaarden worden gesteld door de uitvoerende touroperator, rederij en/of luchtvaartmaatschappij. Alle vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Alfa Reizen is met betrekking tot de inhoud, boekingen en informatie van deze website volgens de algemene ANVR Reizigersvoorwaarden aansprakelijk. Voor eventuele directe of indirecte schade van welke aard dan ook, onder meer verloren data en zaken, gederfde omzet, winst of ander economisch nadeel zijn wij niet aansprakelijk. Door de website te gebruiken stem je in met deze disclaimer. Je stemt er mee in Alfa Reizen, diens werknemers, vertegenwoordigers, licentiehouders en handelspartners te beschermen tegen en vrijwaren van gerechtelijke en buitengerechtelijke maatregelen, veroordelingen e.d., inclusief de kosten voor rechtsbijstand, accountants e.d. die door derden zijn ingesteld ten gevolge van of gerelateerd aan jouw gebruik van de website, jouw inbreuk op welke wettelijke regeling dan ook of de rechten van derden. Alfa Reizen behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande bericht veranderingen aan te brengen op deze website dan wel op ons aanbod van reisproducten.

Het opnemen en publiceren van prijzen en condities gaat zeer zorgvuldig. Houdt er rekening mee dat aan alle aanbiedingen extra en beperkende voorwaarden worden gesteld door de uitvoerende leverancier/reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Alfa Reizen en haar partners/ deelnemende vestigingen sluiten hiervoor elke aansprakelijkheid uit.

Uiteraard besteden wij er veel zorg aan om alle informatie zo goed en zo up-to-date mogelijk te houden op de website. Eventuele tik- en drukfouten of vergissingen kunnen echter niet altijd worden voorkomen. Alpha Travels B.V. en de Alfa Reizen Travelcenters zijn niet aansprakelijk voor en niet gebonden aan kennelijke fouten(o.a. kennelijke fouten in prijzen en voorwaarden) en vergissingen. Wij behouden ons het recht voor om de inhoud te wijzigen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor informatie (waaronder websites) voor zover onder verantwoordelijkheid van derden opgesteld of uitgegeven.

De uitgebreide vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve of gewijzigde informatie, ook niet van partijen waarmee wij samenwerken.

Onvoorziene wijzigingen voorbehouden (01 April 2023)

Copyright © Alfa reizen 2023 - 2024 | Inloggen