ANVR
SGR
SGRZ
Calamiteitenfonds
IDEAL
Beste prijsgarantie & geen boekingskosten online
TravelXL Reisbureau
040-284 76 00

Garantiebeleid

ANVR, SGR, SGRZ & CALAMITEITENFONDS


Garantiebeleid Alfa Reizen

ANVRANVR voor jou als reiziger 

Alfa Reizen (KvK 83490868) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR Reisvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. 

1. Eerlijke voorwaarden voor jou
Onze 'kleine lettertjes' van de ANVR-Reizigersvoorwaarden zijn afgesproken met de Consumentenbond. En een ANVR-reisonderneming houdt zich netjes aan de Reclamecode Reisaanbiedingen en regels van de Autoriteit Consument en Markt. Dan kun jij er zeker van zijn dat het er eerlijk aan toe gaat.  

2. Jouw geld in goede handen
Een ANVR-reisonderneming is aangesloten bij garantiefonds SGR of biedt een gelijkwaardige garantie. Dat geeft jou zekerheid dat je je pakketreis en geboekte accommodaties (m.u.v. losse vliegtickets) volgens de voorwaarden worden vergoed bij faillissement van een ANVR-onderneming.

3. Jouw reis veilig & gezond
Reizen is avontuur! Daarom is een ANVR-reisorganisatie aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Dan weet je dat jij je kosten bij een calamiteit krijgt vergoed.
Bussen bij busreizen van een ANVR-organisatie voldoen aan strenge veiligheidseisen; zij zijn houder van certificering volgens ISO-9001, aangevuld met bovenwettelijke eisen in het ANVR-Veiligheidsdocument of daaraan gelijkstaan. Da's pas veilig.
Voor jouw veiligheid houdt een ANVR-reisonderneming zich aan strakke regels van het Ministerie van Volksgezondheid om risico's met legionella te vermijden.

4. Je gaat verantwoord op reis
Met goed opgeleid personeel weet je dat jouw vakantie in goede en deskundige handen is. Maar om jou ook in de toekomst te laten genieten van prachtige bestemmingen neemt een ANVR-reisonderneming praktische maatregelen om extra rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur. En dat kan alleen als we samenwerken met jou als reiziger!

5. Jouw gegevens veilig
Een ANVR-reisonderneming heeft een beveiligde website, een helder privacy- en cookiebeleid en informeert jou over hoe zij omgaat met persoonsgegevens. Want je hebt het recht om jouw gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Zo weet je dat je veilig kunt boeken én betalen.

6. Zekerheid voor jou bij klachten
De ANVR-reisonderneming helpt je graag bij vragen en klachten. Zij respecteert alle uitspraken van de onafhankelijke Geschillencommissie Reizen en heeft ook een goede aansprakelijkheidsverzekering. Dat geeft jou vertrouwen!  

SGRStichting Garantiefonds Reisgelden

Alfa Reizen (KvK 83490868) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. 

Wat zijn de voordelen?

  • Toch op reis of geld terug bij faillissement van jouw reisonderneming
  • Ongeacht de bestemming of hoogte van de reissom, bij elke boeking

Is de SGR-garantie op mijn pakketreis gratis?

  • Per 1 februari 2021 betaalt iedere reiziger een eigen bijdrage van 5 euro per persoon per boeking. Wil je meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.

 

  SGRZ - Garantiefonds zakelijke markt

Alfa Reizen (KvK 83490868) is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl

SGRZ beschermt zakelijke klanten bij faillissement met wereldwijde garantie.

SGRZ, het zakelijke zusje van SGR, biedt garantie voor insolventie van aanbieders van groeps- en incentivereizen (MICE), schoolreizen en zakelijke reizen. De opdrachtgevers van deze reizen zijn bedrijven, ondernemingen en groepen. Onze garantieregeling is er voor zowel de organisator als voor de verkoper/bemiddelaar van reizen. Samen met onze deelnemers ontzorgen we de zakelijke klanten van onze partners in de reisbranche.

 

Calamiteitenfonds Calamiteitenfonds

Alfa Reizen (KvK 83490868) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen en die zelfstandig reizen samenstellen, zijn lid van het Calamiteitenfonds. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis

Voor de geboekte reizen die onder dit Calamiteitenfonds vallen wordt op de boekingsbevestiging een aparte bijdrage doorbelast. De bijdrage van de heffing voor het Calamiteitenfonds bedraagt € 2,50 per boeking tot een maximum van 9 personen. 

 

Copyright © Alfa reizen 2023 - 2024 | Inloggen